måndag 9 januari 2012

Nyårslöften

Jag har några nyårslöften, mer eller mindre oseriösa. Ser dem egentligen som mål mer än löften:

* Ska inte sätta tillbaka nästan tomma mjölkpaket i kylskåpet.
De blir bara ståendes i flera månader efter det (märkte jag nu när jag senast tömde kylen).

* Ska börja tänka efter mer innan och sluta att tänka för mycket.
Jag försätter mig alldeles för ofta i dumma situationer för att jag inte tänker på konsekvenserna och jag gör alldeles för många onödiga saker på grund av detta. Däremot tänker jag alldeles för mycket i andra sammanhang vilket leder mig till nästa två punkter;

* Jag ska finna en pojkvän.
Detta är givetvis ett mål och inte ett löfte och det handlar mer om att ändra mitt tankesätt. Eller snarare mitt sätt att tänka för mycket. Om jag bara slutade överanalysera och haka upp mig på småsaker så går det nog lättare att finna någon.

* Jag ska sluta skämmas för vem jag är.
När någon frågar om mig och  mitt liv så ska jag inte vifta bort mig själv. Jag jobbar visserligen  inte (och kommer troligtvis aldrig) med något som har med min utbildning att göra. Men jag har ett jobb, ett bra jobb (även om jag inte trivs). Och även som det känns som att jag slösade bort tre år av mitt liv på ett dåligt val av utbildning, så var det tre intressanta år med något jag tycker om (kultur och litteratur) och jag utvecklade ju mig själv och fick trevliga vänner på köpet.

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om utbildningen. Jag sitter ju själv i den sitsen. 3 år på en utbildning som inte ledde till jobb. Känns sådär.

  Vi ses på fredag!
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 2. Bra löften inför året.
  Och du, helt plötsligt, om ett långt eller kort tag, så inser du att du har det bra och är lycklig - och då är det ju faktiskt så att alla konstiga val (även de som har känts dåliga) har lett fram just till det ögonblicket och då är ingenting du har gjort dåligt eller förgäves - bara en process som leder framåt! :)

  Kram

  SvaraRadera