tisdag 21 februari 2012

Helgen


Jo så här var helgen i Göteborg alltså som ledde fram till nya vänskap och nya insikter:
Inflyttningsfest på fredagen, massa människor från Halmstad. Trevlig tillställning. Var vissa som man blev gladare av att se än andra.. Väl ute i stan sedan så övergav jag det gänget och mötte upp en ny bekantskap och två kompisar till honom. Då en var från Tyskland och en annan från Kanada så var engelska det språk som talades, vilket är jätteroligt när man är lite berusad och inte övertänker allt. Men så stängde puben och de  bestämde sig för att dra sig hemåt. Jag däremot, som skulle sova i Frölunda, kände att det var lite långt och läskigt att åka dit själv så jag kontaktade gamle gode fulsnyggingen. Och ja, han var precis lika fin som alltid. Så jag hängde med honom och hans två kompisar till krogen stängde. Och det är här min nya vän kommer in i bilen, för det var nämligen en gammal vän till fulsnyggningen. Medan fulsnyggingen och min nya vän hade djupa samtal på toaletten så fick jag stå och prata med den tredje kompisen som var ganska tråkig och dessutom hade dålig andedräkt. Sedan kom de tillbaka till oss och jag och min nya vän började prata. Och som vi pratade, och dansade, och pratade lite till. Han följde med fulsnyggingen och mig till Majorna och jag bäddade ner honom på soffan. Vi blev vänner på FB, vilket fulsnyggingen noterade att han och jag inte var, så fick en förfrågan från honom också som jag fortfarande inte har svarat på. Några timmar senare var jag tvungen att lämna grabbarna för jag skulle på en mycket trevlig lunch i den mysigaste och nog mest kreativa hem jag känner till. Senare blev det bubbel, uppfixning och bra snack ute i Frölunda innan vi tog oss in till stan för middag och sangria. Jag smsade undertiden med min nya vän och han bestämde sig till slut för att komma in och göra oss sällskap. Sen var jag nog inte så social med resten  av sällskapet tyvärr utan hade mest ögonen för min nya vän. Även den natten var ju dock tvungen att ta slut. Jag som hade glömt (lovar, var faktiskt inte med flit!!!) bland annat min kofta hos fulsnyggingen på morgonen var tvungen att sova hos honom igen. Men medan jag och min vän försökte få tag på honom så erbjöd hand soffplats hos sig och som jag ångrar att jag inte åkte dit istället. Så snart fulsnyggingen kom så blev det så tydligt vad bland annat jag och min nya vän pratat om, nämligen att fulsnyggingen faktiskt är lite dryg och väldigt otillgänglig. Min nya vän som jag bara känt i en dag, har jag pratat mer med och känner redan bättre än fulsnyggingen som jag träffat sen påsken förra året. Det säger en hel del... Fulsnyggingen blev för övrigt ganska förvånad över att se sin kompis i sällskap med mig, för min nya vän hade nämligen inte svarat på hans sms om kvällsplanerna, men så hade han ju istället svarat på mina och valt att göra mig sällskap istället för fulsnyggingen.
Nåja, sista dagen i Göteborg och jag och min nya vän hade pratat om att ta en fika. Tyvärr sov han för länge, men sött nog erbjöd han sig att laga mat till mig, men som jag tyvärr inte hann med eftersom jag bestämde mig för att åka hem. Men han kom ut till stationen och vi hann ses i 20 minuter innan jag klev på bussen. Hur rart var inte det!?
Nu har jag en underlig blandning av längtan, saknad och glädje. Känner att jag så gärna vill vara med honom, prata med honom. Nu, igår. Inte vänta. Och jag känner mig så fånig. Jag vågade till slut smsa honom igår, men idag kan jag ju inte göra det igen, fast jag så gärna vill. Vet inte vad jag skulle säga ens en gång. 


2 kommentarer:

  1. Ohhh... spännande. Han måste ju få ett bättre namn bara - han kan ju inte heta fulsnyggingens vän. Raringen - det blir fint!

    SvaraRadera
  2. Ja! Raringen! :) Ring honom. Du kan, du vill, du vågar! (Visst var det ett mantra de lärde oss på grundskolan?)

    SvaraRadera