torsdag 20 september 2012

Hemläxa

Vi har haft några mycket intressanta lektioner i kund- och servicepsykologi där förstås mycket handlar om att veta vem man själv är så att man på bästa sätt kan möta andra människor och lära sig att förstå och lyssna till dem utan att dra in sina egna värderingar och istället läsa av vem den man möter är.
Vi får lära oss vikten av positiva tankar och vårt egna välmående för att kunna ge det bästa av sig själv. Just angående det positiva så har jag sedan min tonårstid verkligen utvecklats. Förr var jag nog världens största pessimist, men sen hände något och idag försöker jag verkligen alltid att se något positivt i saker som händer. Det finns alltid något man lär sig eller nya dörrar som öppnas. Nästan alltid i alla fall. :)
Igår på lektionen fick vi i uppgift att skriva ner tio bra saker/egenskaper med oss själva. Det fick inte vara förknippat med prestation (inget om att man är bra på fotboll, baka osv...), utan om vem man är. För oavsett hur man presterar så är ju personligheten det som är beständigt. Jag kom på fem saker, sedan tog det stopp och jag kommer verkligen inte på fler bra saker med mig själv.
Följande saker som är bra med mig (enligt mig själv: jag är snäll (vill jag i alla fall tro), jag är lugn, jag är empatisk, jag är tålmodig och jag är mer optimist än pessimist.
That's it.

2 kommentarer:

  1. Du är också bl a klok, modig, spontan (verkar så när jag läser bloggen, att du helt plötsligt bestämmer dig för att åka någonstans eller till någon.. ;)... Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja. Och eftertänksam och inlyssnande. Glad. Intresserad av andra människor. <3

    SvaraRadera